Menu

Ten gevolge van de voorzorgsmaatregelen rond Afrikaanse Varkenspest krijgen de bezoekers een aangepast traject

Andere, Sierteelt/Boomkwekerij

ILVO
Beste bezoeker,  ten gevolge van de voorzorgsmaatregelen rond Afrikaanse Varkenspest krijgen de bezoekers een aangepast traject, met quasi dezelfde boodschappen en items. Toegang tot de stallen is geschrapt. Parkeer op de burgemeester van Gansberghelaan 96 of 109, en laat u met het treintje naar de plant- en machineafdeling van ILVO brengen... welkom!

Meer dan 85 jaar kennis

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek werkt al veel jaren aan het verduurzamen, verbeteren of innoveren van onze landbouwproducten. Dat onderzoek gebeurt in serres, laboratoria, proefvelden, in proefstallen met varkens, pluimvee en melkvee en in de Food Pilot. Voor deze Dag van de Landbouw opent ILVO twee van zijn sites, in Melle en Merelbeke. Je ziet boerderijcompost maken en toepassen. Precisielandbouw wordt gedemonstreerd enzovoort. Wil je elders in Oost-Vlaanderen nog meer landbouwonderzoek ontdekken? Bezoek dan het PCS in Destelbergen.

Wat valt er die dag te beleven?

ILVO neemt je mee in de wereld van sensoren en tractoren en proefvelden, slim bodembeheer, kippen die langer leggen, klimaatvriendelijke melk, de waarde van ingekuilde spruitstokken, dierenwelzijn, gewasbescherming … Ervaar wat in de nabije toekomst mogelijk wordt in onze agrovoedingsketen. Neem gerust je (klein)kinderen mee. Terwijl jij luistert naar de verhalen van onze experts, kunnen zij zich uitleven op het springkasteel of in de knutselhoek.