Menu

Philip en Rita Dewit-Verhaegen en Koen • Druiven Dewit

Druiventeelt/wijnbouw

Wij en ons bedrijf

Vader Philip geeft de kneepjes van het vak door aan zoon Koen, want hijzelf doet dit werk al sinds 1982. Onder zijn leiding groeide Druiven Dewit uit tot een modern bedrijf van 50 serres met een totale oppervlakte van 7000 m². Het bedrijf is volledig gemoderniseerd en uitgerust met een van de meest hoogstaande verwarmingsinstallatie en computergestuurde klimaatregeling van de streek.

De lekkere tafeldruif wordt hier onder glas geteeld, gekoesterd en geproefd. Tussen het ontstaan van een klein scheutje en een lekkere sappige druiventros ligt er een heel parcours van manuele handelingen, die uitgevoerd worden met veel liefde en passie voor het vak. Ontdubbelen, aanbinden, dunnen of korrelen ... Philip en Koen telen vier variëteiten: Ribier, Leopold III, Muscat en Canon Hall. De druiven groeien niet in de traditionele serres, maar in een 'warenhuis' in glas, met een dak van tafeldruiven. Ze verkopen de druiven zowel thuis als op de wekelijkse markten. Alles wordt op maat en ‘serrevers’ klaargemaakt voor de klanten.

Wat valt er die dag te beleven?

Er zijn rondleidingen, met toelichting bij de verschillende werkzaamheden. Wat op dat moment niet zichtbaar is, krijg je mee aan de hand van foto’s. Op een informatiestand leer je meer over de biologische bestrijding.