Menu

Philip en Rita Dewit-Verhaegen en Koen • Druiven Dewit

Druiventeelt/wijnbouw

Wij en ons bedrijf

De kneepjes van het vak worden op dit bedrijf doorgegeven van vader  Philip op zoon Koen. Philip is al de vierde generatie op het bedrijf en hij doet dit werk sinds 1982. Onder zijn leiding groeide Druiven Dewit uit tot een modern bedrijf van 50 serres met een totale oppervlakte van 7000 m². Het bedrijf is volledig gemoderniseerd en uitgerust met een van de meest hoogstaande verwarmingsinstallatie en computergestuurde klimaatregeling van de streek.

Hier wordt onder glas de lekkere tafeldruif geteeld, gekoesterd, geproefd. Tussen het ontstaan van een klein scheutje en een lekkere sappige druiventros ligt een heel parcours van manuele handelingen die zij met veel liefde en passie voor hun vak uitoefenen. Ontdubbelen, aanbinden, dunnen of korrelen,... Philip en Koen telen vier variëteiten: Ribier, Leopold III, Muscat en Canon Hall. Ze doen dat niet in de traditionele serres, maar in een 'warenhuis' in glas, met een dak van tafeldruiven. De druiven worden zowel thuis als op de wekelijkse markten verkocht. Alles wordt op maat en ‘serrevers’ voor de klanten klaargemaakt.

Wat valt er die dag te beleven?

Er zijn rondleidingen op het bedrijf met toelichting van de verschillende werkzaamheden. Wat op dat moment niet zichtbaar is, krijg je mee aan de hand van foto’s. Op een informatiestand leer je meer over biologische bestrijding.