Menu

Peter en Nancy Leenaerts-de Wit • 't Gijsbemdenhof

Andere, Fruitteelt, Groenteteelt

Komkommers en kiwibes

In 1992 startte tuinderszoon Peter Leenaerts samen met zijn echtgenote Nancy de Wit het glastuinbouwbedrijf ’t Gijsbemdenhof in Oostmalle. Aanvankelijk teelden ze komkommers op substraat, in een serre van 7400 m²,  maar door de jaren heen evolueerde het bedrijf. Door de torenhoge energieprijzen ging Peter op zoek naar teelten die minder energie nodig hebben. Die zoektocht leidde tot het aanplanten van een kiwibesplantage in 2013 en een veld blauwe bessen in 2015.
’t Gijsbemdenhof is nu uitgegroeid tot een bedrijf met 3 hoofdteelten, want naast komkommers (12.400 m²) produceren Peter en Nancy ook kiwibessen (10.000 m²) en blauwbessen (19.000 m²). De combinatie van die teelten is niet evident, maar deze afwisseling maakt het werk juist boeiend. Alle producten worden verkocht via Coöperatie Hoogstraten. Onlangs zijn ze ook gestart met beperkte hoeveverkoop. Via een automaat verkopen ze eigen producten en huisbereide afgeleiden (confituren, soepen …) rechtstreeks aan de consument.  Daarnaast brouwt Peter samen met enkele vrienden sinds 2016 een zelfgemaakt bier. Deze uit de hand gelopen hobby leidde tot de oprichting van microbrouwerij De Boeretang en de productie van Quirinus Blond en Bruin.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kunt de teelt van komkommer, blauwbes en kiwibes komen ontdekken. Je krijgt de nodige deskundige uitleg over de drie teelten. Peter en zijn vrienden gunnen jullie eveneens een blik achter de schermen van microbrouwerij De Boeretang. Ook de kleinste bezoekers worden niet vergeten. Zo zal er een tekenwedstrijd zijn en een supercool springkasteel. Na het bezoek zorgt Landelijke Gilde Vlimmeren voor een hapje en een drankje, waarmee je gezellig kunt napraten. Tot slot is er een verkoopstand voor wie graag lekkere verse producten mee naar huis neemt.
Waag ook zeker je kans bij het raadspelletje en wie weet sleep jij een ballonvaart voor 4 personen met de Coöperatie Hoogstraten in de wacht!

Fietsroute

Wist je dat de plaatselijke Landelijke Gilden een fietslus uitstippelden tussen het bedrijf van Peter en Nancy (groenten en fruit) en het bedrijf van Bart en Sara (Melkvee).