Menu

Milcobel

Andere

Van melk tot lekkere Brugge kaas

Milcobel Moorslede maakt deel uit van de Milcobelgroep, een coöperatie die de melk van 2600 melkveebedrijven ophaalt, verwerkt en op de marakt brengt. Milcobel Moorslede is een deel van de businessunit Consumer Products & Services (CPS), die samen met de sites in Brugge en Schoten haar activiteiten op de consument richt.

De kaasfabriek van Milcobel in Moorslede is gespecialiseerd in consumentenkazen. De bekendste merken zijn de Brugge kazen en Nazareth, maar er worden ook veel bierkazen (Watou, Brigand …) en Zuid-Europese kazen (rigatello, latteria, fontal …) gemaakt. Alles bij elkaar gaat het om zo’n 250 verschillende rijpingen, groottes en verpakkingen. De 200 medewerkers van Milcobel Moorslede verwerken jaarlijks zo’n 200 miljoen liter melk. Daarmee produceren ze dan 21.000 ton kaas, waarvan 60% voor de Beneluxmarkt bestemd is. De rest gaat naar Zuid-Europa, naar andere Europese landen, maar ook naar Rusland, de Verenigde Staten en andere landen wereldwijd.

Wat valt er die dag te beleven?

In de kaasmakerij in Moorslede kan je het boeiende productieproces van melk tot kaas volgen. De weekendploeg zal aan de slag zijn, dus er wordt ook echt gewerkt. Het pekelbad, de geautomatiseerde rijpingszalen en de verpakkingsruimte kun je bezoeken.

Wil je weten waar de melk vandaan komt? Bezoek dan zeker het bedrijf van de familie Vandecandelaere-Cornelis.