Menu

Marc en Katharina Van Hecke-Stevesyns

Andere, Schapen

Wij en ons bedrijf

Marc en Katharina zijn allang bezig met de schapenhouderijn, maar enkele jaren geleden is Marc deeltijds gaan werken om het schapenbedrijf verder uit te bouwen. Hij bouwde de hoeve om en er kwam een nieuwe stal. Het bedrijf van Marc en Katharina telt momenteel zo’n 120 ooien en hun lammetjes. Het zijn kruisingen van diverse rassen voor vleeslammetjes: Swifter, Texel, Bleu de Maine, Rouge de l’Ouest, Charolais en Bonte. Marc mikt op gezonde dieren met lekker vlees. De lammetjes worden vooral in het begin van het jaar geboren. De vrouwelijke vleeslammeren worden verkocht via de korte keten en dragen het Pastorale-label. De rammetjes worden via de gewone handel verkocht. De weilanden rond de hoeve worden deels gemaaid voor wintervoeder en voor de rest begraasd door de schapen. Een deel van de kudde graast tijdens de zomer op de polderdijken. Wanneer de schapen op de hoeve zijn, voedert Marc ze en geeft hij ze de nodige verzorging. Marc krijgt op de hoeve assistentie van een hulpboer via het Steunpunt Groene Zorg.

Wat valt er die dag te beleven?

Kom rondwandelen tussen de schapenboxen en weilanden. Maak kennis met de ooien, de lammetjes en de kweekrammen. Doorlopend zijn er demonstraties van klauwverzorging en schapen scheren. Er zijn lamsburgers en een drankje.

Plattelandsklassen

Op dit bedrijf is er een educatieve stand van Plattelandsklassen waarop er educatieve pakketjes worden uitgedeeld op vertoon van de lerarenkaart. Er zal op de boerderij een korte activiteit begeleid worden in het kader van STEM (wetenschap en techniek).