Menu

Karel en Veerle Vaes-Smits • Hellingenfort

Fruitteelt

Wij en ons bedrijf

Hellingenfort is een familiaal fruitbedrijf in het mooie, heuvelachtige Haspengouw. Karel wordt door Rick de Leeuw omschreven als een eigenzinnige fruitteler. Hij onderscheidt zich van andere fruittelers door kunst te gebruiken, met name schilderijen van Maartje Elants en gedichten van Rick de Leeuw, om zijn speciale fruitsoorten te verpakken. Kunst krijgt dus een rol in de marketing van het fruit. Het fruit van Hellingenfort vind je in speciaalzaken en via de korteketenverkoop. Hellingenfort biedt ook verwerkte producten aan in de korte keten. Zo is er het grandcru-appelsap Rosine, de perenstroop Charline en Kavavan appelsap. Voor goede klanten levert Karel in speciale verpakkingen.

Wat valt er die dag te beleven?

Karel teelt met zorg voor de omgeving en hij wil graag laten zien hoe dat precies gebeurt. De bezoekers krijgen ook meer toelichting over de rol van de kunst in de marketing en de zes basisschilderijen van Maartje Elants zijn te bezichtigen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om te proeven van al het lekkers dat hier groeit! Bovendien vertrekken in Helshoven de mooiste Haspengouwse wandelingen en is er fijne horeca rond het 13de-eeuwse kapelletje.

Plattelandsklassen

Op dit bedrijf is er een educatieve stand van Plattelandsklassen waarop er educatieve pakketjes worden uitgedeeld op vertoon van de lerarenkaart. Er zal op de boerderij een korte activiteit begeleid worden in het kader van STEM (wetenschap en techniek).