Menu

Johan Vanderhaegen

Sierteelt/Boomkwekerij

Azalea’s en meer

De meeste tuinbouwbedrijven laten zich bijstaan door een bedrijfsadviseur, om op een duurzame en economisch verantwoorde manier planten te telen, ook al is er veel ambachtelijke kennis aanwezig op de familiebedrijven in de regio. Ons bedrijf dient als een testbedrijf, gekoppeld aan een adviesbureau dat actief is in de energiearme sierteelt. Op een oppervlakte van 4 ha worden teeltmethoden en producten uitgetest en veredeld, met als doel een betere, duurzamere en marktconforme plant af te leveren. Vooral azalea en rhododendron komen hier aan bod. Vroeger waren dat de paradepaardjes van onze sierteelt en een van onze doelstellingen is deze producten aan te passen aan de noden van de moderne consument. Daarnaast hebben we in ons advies ook oog voor andere teelten en kweeksystemen, maar die zijn nu beperkt aanwezig. Onze drie bedrijfsadviseurs geven voornamelijk in Vlaanderen, maar ook ver daarbuiten, advies over groei, teeltplanning en optimalisatie, duurzaamheid en de marktwaarde van de plant.

Wat valt er die dag te beleven?

Je krijgt een rondleiding op een uitgestippeld parcours. Je ziet de teelt en krijgt uitleg over de zoektocht naar nieuwe azalea’s en rhododendrons. Je kunt bij ons terecht met al je vragen over kamer- en tuinplanten. Je kunt ook azalea’s kopen.
Als randanimatie is er een show van oldtimertractoren ‘De traktorvrienden’ van Hilaire Devos, maar ook oud landbouwmateriaal van Daniel Devlieger. ’s Middag zijn er braadworsten en in de namiddag taart en koffie. Voor de kinderen is er een springkasteel. Er is een ruime parking.