Menu

Jo Driesmans, Koen Vanherck en Karel Vaes • Trippel Tree

Fruitteelt

Wij en ons bedrijf

Drie kameraden die samen het fruit begeleiden van op het veld tot in de binnen- en buitenlandse handel, met Scandinavië als beste klant. Dat is het verhaal van Trippel Tree, een van de meest innovatieve fruitbedrijven in België. In het pakstation wordt alleen gesorteerd in de eindverpakking. Daarom zijn de peren van Trippel Tree zo groen en hard, en de appelen zo fris. Er wordt sterk ingezet op smaak en beleving. Een voorbeeld hiervan is de seizoenskist, een kist vol met allerlei soorten fruit die op dat moment het beste zijn. Zo wil Trippel Tree vermijden dat mensen te weinig fruit eten vers van de boom. De filosofie is dat de smaak van het fruit centraal staat en niet de maat. Om het op zijn Limburgs te zeggen: de appels en peren zijn hier ‘vree lekker!’

Wat valt er die dag te beleven?

Een rondleiding in de teelt, de bewaring, het pakstation en de mogelijkheid om dit op het einde zelf te ervaren. Je maakt kennis met de seizoenskist, die mensen aanspoort om fruit vers van de boom te eten. Je kan proeven van hun kwaliteitsproducten.