Menu

Ivo en Karin Paesmans-Pipeleers

Fruitteelt

Aardbeien voor de bakkers

Ivo en Karin telen op hun familiebedrijf alleen aardbeien. Ze combineren dit werk allebei nog met een halftijdse job buitenshuis. Het bedrijf is zo georganiseerd dat ze 9 maanden per jaar aardbeien kunnen aanbieden. Dat kan onder andere doordat de planten in een serre staan die in koude periodes verwarmd wordt met houtsnippers. In de serre van glas staan de plantjes op een stelling van 1,2 meter hoog. Dat garandeert een minimaal gebruik van pesticiden en maakt het plukken aangenamer, want aardbeien worden nog altijd volledig met de hand geplukt.
Ivo en Karin kweken ook hun eigen plantmateriaal voor het volgende jaar. Dat gebeurt in de zomer in de openlucht, op een vermeerderingsveld. Ze opteren voor smaakvolle rassen, zoals Flair, Darselect en Elsanta. Hun verkoop richten ze vooral op de korte keten (thuis, plaatselijke bakkers en supermarkten).

Wat valt er die dag te beleven?

Je leert alles over de teelt van de aardbei en de werking van het bedrijf. Je kunt een kijkje nemen in en rond de serres. Daarnaast kan je natuurlijk ook de aardbeien proeven en kopen.

Je kan de drie bedrijven in de cluster van Alken ook bezoeken per fiets via een bewegwijzerde fietsroute van +/- 9 km.

Let op: GPS via Felsterstraat, 3570 Alken