Menu

Hooibeekhoeve

Melkvee

Onderzoek

Hooibeekhoeve is een proefbedrijf voor melkvee en voedergewassen, waar duurzame innovaties worden uitgetest. Op onze boerderij vind je kalfjes en melkkoeien tussen de akkers met maïs, gras, granen en voederbieten. Dagelijks staat een team van onderzoekers en stielmensen klaar om de dieren te verzorgen en de gewassen op te volgen. Samen zoeken ze naar manieren om de melkveehouderij en de teelt van voedergewassen efficiënter te maken, met aandacht voor mens, dier, milieu en bodem.

Wat valt er die dag te beleven?

Kom en ontdek op je eigen tempo hoe praktijkonderzoek in de stal en op het veld in zijn werk gaat. Zie hoe wij de kalfjes wegen, de koeien observeren en de akkers bewerken. Volg ‘De Melkweg’ en maak van dichtbij kennis met onze talrijke innovatieve technieken, zoals de melkrobot of de tractor met gps-sturing. Voor de kinderen is er een aparte zoektocht, met op het einde een leuke verrassing. Passeer ook zeker langs het ‘Lekkers met Streken’-terras, waar producenten hun eigen, verse producten voorstellen. Je kunt er proeven van overheerlijk hoeveijs, rijstpap, fruit, kaas, streekbier, appelsap en nog veel meer.

Plattelandsklassen

Plattelandsklassen stelt er via een educatieve stand graag haar laatste aanbod aan landbouw- en plattelandseducatie voor. De eerste 50 leerkrachten die zich aanmelden met hun lerarenkaart worden verwend met een gratis didactisch pakket rond voeding, landschap en platteland. Benieuwd naar ons aanbod? www.plattelandsklassen.be.

Winnaars kleurwedstrijd

33 -  / 106 - Toon Vangorp / 126 - Marie Vangeel / 142 - Lou Cuypers / 155 - / 209 - Illuna Haesen / 222 - Elise Luts / 225 - Maud

Prijzen kunnen afgehaald worden op de Hooibeekhoeve tijdens de kantooruren.