Menu

Frank en Linda Ingels-Haeck en Wout • Gentse Zuivelhoeve

Andere, Melkvee

Wij en ons bedrijf

De Gentse Zuivelhoeve ligt aan de rand van Gent. De volle aandacht van Frank en Linda gaat natuurlijk naar de koeien. Die verblijven in de winter in de stal en grazen in de zomer buiten op de weilanden. De Gentse Zuivelhoeve is een modern melkveebedrijf met 120 koeien en een 80-tal jonge runderen. De meeste melk wordt afgehaald door zuivelbedrijf Inex. Een klein deel wordt vorig jaar ter plaatse vermarkt onder de naam De Gentse Zuivelhoeve. De boter, karnemelk, (gepasteuriseerde) volle melk, room, plattekaas, desserten en ijs worden verkocht via de korte keten.

De Gentse Zuivelhoeve is ook een zorgboerderij. Al tien jaar werken ze nauw samen met De Mozaïek uit Oostakker. Een hulpboer komt er elke week met veel plezier mee klussen. Boerin Linda is daarenboven zuivelambassadrice bij Melk4Kids. Ze ontvangt geregeld klassen op het bedrijf om de kinderen wat bij te leren over de productie van melk en het leven van de koe.

Wat valt er die dag te beleven?

Via een informatieve wandelroute ontdek je het bedrijf. Er is kinderanimatie. De hoevewinkel is open en uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten. Je kunt ter plaatse een ijsje eten, maar ook drank en versnaperingen zijn voorradig.

Wil je weten wat er met onze melk gebeurt? Bezoek dan zeker ook Inex.