Menu

Familie Van Merhaeghe en Patteeuw

Akkerbouw, Melkvee

Melkrobot in actie

Pieter en Vicky huwden en gingen wonen op het ouderlijk bedrijf in de Biesbosstraat, dat uitgebaat werd door de ouders van Pieter. Pieter startte als zelfstandige helper op het melkvee- en akkerbouwbedrijf, met 50 melkkoeien. Er werd gemolken met een 2 x 3 visgraat. In 2002 werd hun zoon Maxime geboren. Drie jaar later nam Pieter het bedrijf gedeeltelijk over. In 2008 verhuisde het gezin naar de naastgelegen nieuwbouw met aanpalend een opslag- en aardappelloods. In 2010 werd het bedrijf volledig overgenomen door Pieter en Vicky. Vicky werkt daarnaast ook nog als halftijds bediende in een verzekeringskantoor. In juni 2013 werd gestart met de bouw van een nieuwe melkveestal met 70 ligboxen. In 2014 werd voor het eerst gemolken met de melkrobot VMS van De Laval.
Frederik nam in 2009 de fakkel over van zijn vader en werd in hoofdberoep veehouder en veehandelaar, hiervoor moest hij op zoek naar een nieuwe locatie. In 2014 konden Frederik en Martine beginnen aan de bouw van hun nieuwe bedrijf. Door de sanitaire wetgeving moeten de handelaarsstal en rundveestal gescheiden zijn. De rundveestal wordt gebruikt voor zoogkoeien en mestvee. De handelaarsstal is voor de aan- en verkoop van runderen. Daarnaast doet Frederik ook aankoop en verkoop van schapen en geiten.

Wat valt er die dag te beleven?

Tijdens rondleidingen kom je meer te weten over dit melkvee- en akkerbouwbedrijf. Je ziet de melkrobot in actie. Bij de buren zie je de handelaarsstal en rundveestal en kom je meer te weten over het proces van kopen en verkopen.
Er is kinderanimatie voorzien zoals een springkasteel, strobalen … In de bar kan je terecht voor een hapje en een drankje.