Menu

Familie Royen • Welroy Fruit

Fruitteelt

Wij en ons bedrijf

Welroy Fruit is een echt familiebedrijf. Het wordt gerund door de broers Frank en Jurgen Royen en Franks zoon Sven. Ook echtgenotes Els en Christine en Franks schoonzoon Jonas werken er. Schoonbroer Jules Lenaers verkoopt het fruit op de markt. De familie staat hier centraal. Heel het jaar door werken zij met hart en ziel aan een zo goed mogelijke kwaliteit voor de klanten. Dat doen zij al sinds 2005 met passie en plezier.

Van begin maart tot eind december worden hier aardbeien geoogst in verschillende teeltsystemen: verwarmde serres, tunnels, beschermde stelling en stelling in de openlucht. De aardbeiplanten kweken de broers zelf op. Van juni tot en met september worden er frambozen geoogst. Het fruit verkopen ze zo veel mogelijk zelf via automaten, op wekelijkse markten en in winkels waar ze aan leveren. De geklasseerde hoeve voor het bedrijf heeft de familie omgebouwd tot B&B De Bonderbei. De uitbating zal verzorgd worden door Franks dochter Sarah en schoonzoon Jonas.

Wat valt er die dag te beleven?

We stippelden een wandeling van zo’n twee kilometer uit door het bedrijf. Overal hangen bordjes met informatie. Je kan ook proeven van de verse aardbeien, een stuk aardbeientaart of een ijsje eten, of iets drinken op ons tijdelijke terras. Je kunt ook een kijkje nemen in de B&B.