Menu

Familie Noelmans-Peters

Geiten

Melk van geiten

In 2007 beslisten José en Sara Noelmans-Peters om met melkgeiten te starten op het bedrijf van twee ooms van José die geen opvolging hadden voor hun gemengde bedrijf. Dagelijks worden er 400 geiten gemolken. De melk wordt verwerkt door een melkverwerkingsbedrijf in Halen. José en Sara telen ook maïs, gras en granen, hoofdzakelijk als voeder voor de dieren.

Wat valt er die dag te beleven?

Je krijgt een blik op het ‘leven zoals het is’ op een melkgeitenbedrijf. Tijdens rondleidingen krijg je uitleg over de geschiedenis van het bedrijf en over de verzorging van de dieren. Je kunt dan ook de melkinstallatie bezichtigen. Rond het bedrijf kan je genieten van de heerlijke producten die van geitenmelk gemaakt worden. De  verenigingen van het dorp zorgen voor animatie en je kunt genieten van het mooie uitzicht op de omgeving.

Plattelandsklassen

Plattelandsklassen stelt er via een educatieve stand graag haar laatste aanbod aan landbouw- en plattelandseducatie voor. De eerste 50 leerkrachten die zich aanmelden met hun lerarenkaart worden verwend met een gratis didactisch pakket rond voeding, landschap en platteland. Benieuwd naar ons aanbod? www.plattelandsklassen.be.