Menu

Erwin en Bieke Mertens-Yperman • Stichting Ommersteyn

Andere, Geiten

Wij en ons bedrijf

Er is de biologische geitenhouderij

We houden een 500-tal geiten voor de heerlijke en gezonde geitenmelk. De dieren worden gevoederd met biologische gras-klaver, maïs, granen en voederbieten van eigen akkers. Veel veldwerk wordt machinaal gedaan, maar bij de onkruidbestrijding en de oogst staan we met veel handen op de akkers.

Er is het groenonderhoud

Met een ploeg van enthousiaste medewerkers zorgen we met kleine landschapselementen voor een mooi stukje Maasland bij het kasteel Ommersteyn. De landbouwterreinen zijn afgezoomd met meidoornhagen, dreven en houtkanten.

Er is de groentetuin en de keuken

Hier zaaien, verzorgen en oogsten onze medewerkers allerlei seizoensgroenten. Die worden in de eigen keuken verwerkt tot een fijn middagmaal voor onze medewerkers en gasten.

Er is de hoogstam- en laagstamboomgaard

In de boomgaard vind je allerlei oude rassen van appel-, peren-, kersen-, pruimen- en notenbomen, die voor ons geselecteerd werden door de Nationale Boomgaarden Stichting. De appels worden geperst tot appelsap en onze kleinfruitvariëteiten worden verwerkt in confituren.

Wat valt er die dag te beleven?

Via een wandeling en met uitleg over het bedrijf krijg je dankzij de gidsen een beeld van hoe we op onze biologische geitenhouderij van gras tot kaas komen. Daarnaast zijn er rondleidingen op kindermaat. Ook de hoevewinkel is geopend.
In samenwerking met Landelijke Gilde Rotem werd er een fijn programma vol animatie voor jong en oud uitgewerkt. Zo zijn er voor de kinderen boerderij-kinderspelen en strobalen om op te klauteren. Ook kleinvee en speelgoedtractors zijn aanwezig. Daarnaast zijn er oldtimer-tractors en landbouwmachines te bewonderen. Covergroep ‘Where’s the bar?’ zorgt voor extra gezelligheid in de namiddag. Uiteraard kunnen ook een lekker hapje en drankje niet ontbreken.