Menu

Erwin en Annick Lowet-Strauven

Akkerbouw, Fruitteelt, Melkvee

Wij en ons bedrijf

De familie Lowet runt een gemengd bedrijf. Dat zijn als het ware meerdere landbouwbedrijven in één. Je vindt hier melkvee, zoogkoeien, akkerbouw en kleinfruit. Aardappelen en aardbeien worden verkocht op de boerderij, recht van het veld. Dit is ook een zorgboerderij, waar mensen met een zorgbehoefte op een passende wijze kunnen meewerken.

Erwin en Annick zijn gezichten van de campagne #Boerentrots. Die fierheid over hun bedrijf konden ze al doorgeven aan sportjournalist Ruben Van Gucht, die een dagje bij hen kwam meedraaien. De passie voor de job zit in de familie, want ook dochter Lenka heeft interesse in het landbouwbedrijf. Zij is net afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs, maar wil later wel graag voltijds aan de slag gaan als boerin.

Wat valt er die dag te beleven?

Ga mee op de rondleiding en leer dit bedrijf kennen in al zijn diversiteit. Ook de innerlijke mensen wordt niet vergeten. Wie begint te watertanden bij al dat lekkers kan de thuisverkoopwinkel bezoeken. Voor de jongste bezoekers is er kindergrime. In de voormiddag is er een rondrit met een honderdtal tractoren.