Menu

Eric en Dominique Jadoul-Gielen • Hoeve Jadoul

Akkerbouw, Andere, Fruitteelt

Wij en ons bedrijf

Een mooie vierkantshoeve uit 1776 is de thuisbasis van het fruit- en akkerbouwbedrijf van de familie Jadoul. Op 104 hectare teelt Eric tarwe, gerst, mais, suikerbieten en vlas. Daarnaast zijn er 90 hectare fruitboomgaarden met appelen en peren: conference, doyenné en jonagold, maar ook de minder bekende Kanzi, Sweet Surprise, Green Star en Migo. Het fruit wordt bewaard in een loods die speciaal daarvoor gebouwd werd.

Eric en zijn echtgenote Dominique zijn het gewend om mensen te ontvangen op hun erf, want in de oude stallingen baten ze vier verblijven uit voor hoevetoerisme. Het is de ideale gelegenheid om aan het grote publiek te tonen hoe het er op een hedendaags landbouwbedrijf aan toe gaat. Eric houdt zich bezig met de fruitteelt zowel als de akkerbouw, Dominique is verantwoordelijk voor het hoevetoerisme. Tijdens Dag van de Landbouw lichten ze hun activiteiten heel graag toe aan alle geïnteresseerden.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kan een kijkje nemen op het bedrijf en heel belangrijk: je mag proeven! De familie heeft een aanbod van diverse producten uit eigen huis: appelsap en appel-kriekensap, appel- en perenstroop, honing en natuurlijk versgeplukte appels en peren.