Menu

Eric De Muylder • Eric's Gambas

Andere

Wij en ons bedrijf

Het klinkt als een exotisch product, maar in deze kwekerij in Vlaams-Brabant worden gamba's gekweekt op een ecologische manier. De natuurlijke omstandigheden van de gamba worden dus zo goed mogelijk nagebootst. Eric zorgt ervoor dat nutriënten zo veel mogelijk gerecycleerd worden via plankton. Op die manier groeien de gamba’s sneller. Ook al het water wordt hergebruikt. Aan de voeding van de garnalen worden natuurlijk geen antibiotica toegevoegd, want door het natuurlijk milieu waarin ze groeien, hebben de gamba's een sterk immuunsysteem, waardoor ze niet ziek worden. Omdat Eric zijn gamba’s vers aanbiedt, hoeft hij ook geen conserveringsmiddelen te gebruiken. Bij het productieproces van gamba’s komt heel wat kijken. Vooraleer ze op ons bord belanden, hebben de gamba’s al heel wat stappen doorlopen – nursery, pre-grow-out en dan grow-out. Het hele proces wordt van nabij gemonitord en gestuurd. Eric verkoopt zijn gamba’s vers op het bedrijf en je vindt hem ook regelmatig op de boerenmarkt in Dilbeek.

Wat valt er die dag te beleven?

Je krijgt een demonstratie van het oogsten. Natuurlijk kan je ook gamba’s degusteren. Er zal ook een drankstandje zijn.