Menu

Dirk en Patricia Talpe-Lenoir • Wijndomein Ravenstein

Druiventeelt/wijnbouw

Wij en ons bedrijf

Dirk en Patricia hadden al een sierteeltbedrijf, gespecialiseerd in vaste planten en potchrysanten, maar in 2017 namen ze er wijnbouw bij. Vorig jaar in september werd er voor de eerste keer geplukt en wijn gemaakt. Intussen is het bedrijf uitgebreid tot 4,5 hectare wijngaarden, met onder andere Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier, Acolon, Gamarait en Garanoir. Daarmee maken ze witte, rode, rosé en mousserende kwaliteitswijn.

Dirk heeft altijd al groene vingers gehad. Het was dan ook niet onverwacht toen hij samen met Patricia de plantenkwekerij opstartte. Nu koppelen ze hun liefde voor planten en liefde voor wijn in hun wijndomein. De ranken groeien op de zuidflanken van de Amerikaberg, die door zijn ligging en bodem een gunstig klimaat heeft voor de wijnbouw. Omdat Dirk en Patricia hun passie voor de wijnbouw graag met iedereen delen, ontvangen ze geregeld groepen voor een wandeling tussen de wijnranken en natuurlijk voor een degustatie.

Wat valt er die dag te beleven?

Vanaf 10 u ben je van harte welkom op het domein. Je kunt er individueel een wandeling maken in de wijngaarden waar info borden en standjes je wegwijs maken in het wijnbouwverhaal . Wie wil kan ook aansluiten bij de geleide rondleidingen om 11u ,14u en 16u die worden door de wijnboer zelf gegeven.
Op de route zelf kan men genieten van kunstwerken van Geert Descamps, Geert is een kunstenaar die ijzer en of inox sculpturen vervaardigd alsof ze uit het landschap gegroeid zijn, zijn sculpturen vertellen een uniek verhaal waar je als toeschouwer moeiteloos je eigen fantasie aan koppelt.
Terug op het bedrijf kan je nog een kijkje nemen in de nieuwe vinificatieruimte, boven die ruimte is een tweede ontvangstruimte voor groepen waar Mark Leplae je laat kennis maken met zijn manier van kunstbeleving. Mark is beeldhouwer, letterkapper werkt in steen, gips en allerhande kunststoffen zowel figuratief als abstract. Beschilderen van ganzeneieren in een eigen presentatie behoort ook tot zijn werk.
Terwijl je geniet van een lekker glaasje wijn op de binnenkoer brengen JB Jackson and June covers van Franse chanson en country muziek.
Voor de kleinsten is er het olijke duo uit de westhoek Diabolixx, zij leren er hoe u schatjes een echte circusartiest kan worden, kortom zij zorgen er voor dat zij zich niet zullen vervelen.
Het spreek voor zich dat u uiteraard uitgenodigd wordt om onze lekkere wijnen te proeven op het gelegenheidsterras, wij duimen alvast voor mooi weer en een leuke dag.

In de onmiddellijke omgeving nemen nog 2 andere bedrijven deel! Via een autovrije wandel- en fietszone kan je ze gemakkelijk bereiken.