Menu

Chris en Vicky Dhondt-Wildemeersch • Hof ter Driehoek

Akkerbouw, Schapen, Vleesvee

Wij en ons bedrijf

Hof ter Driehoek is een gemengd bedrijf met vleesvee, schapen, akkerbouw en een hoeveslagerij. Het bedrijf heeft een veestapel van ongeveer 170 runderen van het ras Blonde d'Aquitaine. Toen Chris in het begin van de jaren 2000 het gemengde landbouwbedrijf van zijn ouders overnam, opteerde hij voor de vleesveetak met dit runderras en de bijbehorende akkerbouw. Chris vindt de dieren van het ras Blonde d'Aquitaine heel elegant. Door hun natuurlijke karakter kunnen de kalfjes veelal op een natuurlijke manier geboren worden. Zijn dieren hebben het keurmerk ‘Beter leven’, een label met extra aandacht voor het welzijn van het dier.

De droom om het vlees tot bij de consument te brengen werd werkelijkheid in september van vorig jaar, toen Chris en Vicky begonnen met een hoeveslagerij. Daar kunnen de klanten sindsdien wekelijks vers vlees van de eigen dieren aankopen, los of in pakketten. Hiervoor worden vrouwelijke runderen geslacht en thuis versneden in de slagerij. Er zijn ook Swifterschapen. Die worden gekruist met het vleesras Rouge de L'est. Het vlees van de lammeren wordt eveneens in de hoeveslagerij aangeboden.

Wat valt er die dag te beleven?

Tijdens de rondleiding leer je waarom Hof ter Driehoek opteert voor het ras Blonde d’Aquitaine en wat dit ras zo bijzonder maakt. De hoeveslagerij zal geopend zijn. Er is kinderanimatie en een eetstand.