Menu

Carl en Griet Vande Maele-Beernaert • Plantor

Sierteelt/Boomkwekerij

Wij en ons bedrijf

Plantor is de plantenkwekerij van Carl en Griet. Bij de start teelden ze hier vooral sierheesters, maar door de jaren heen zijn en omgeschakeld naar vaste planten. Vandaag kweken ze zo’n 200 verschillende soorten, die ze aanbieden aan tuincentra in binnen- en buitenland. Vooral in heuchera en (tuin)geranium is er een ruim assortiment. Er is al een hele tijd bijzondere aandacht voor ecologisch waterbeheer. Ze slaan alle water intern op en recycleren het voor hergebruik in de teelt. Door een doordachte mechanisatie en kleine aanpassingen zorgen Griet en Carl voor een ergonomische en aangename werkomgeving.

Plantor beschikt het hele jaar door over een gevarieerd en evenwichtig assortiment, maar zoekt ook permanent naar nieuwigheden. Service en flexibiliteit zitten als kernwaarden in het DNA van het bedrijf.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kan op eigen tempo het bedrijf verkennen. Er zijn allerlei infostandjes over het vermeerderen van planten, potgrond, automatisatie, serres en teeltvelden. De allerkleinsten mogen zelf een plantje planten en meenemen naar huis.