Menu

Boomkwekerij Wouters

Sierteelt/Boomkwekerij

Groenblijvende heesters

In 1993 heeft Antoine de preiteelt en boomkwekerij overgenomen van zijn vader, Louis Wouters. Een zevental jaren later bleek de teelt van industrieprei minder rendabel. Daarom koos Antoine samen met zijn vrouw Nicole ervoor om alleen verder te gaan met boomkwekerij.
Wij doen ons best om een mooi assortiment kwaliteitsplanten te kweken. Op de 50 ha van de kwekerij kweken we vooral groenblijvende heesters zoals taxus, ilex, osmanthus en prunus … in verschillende soorten. Door ons bedrijf optimaal te mechaniseren, slagen we erin om de planten regelmatig te snoeien en extra aandacht te schenken aan de kluitvorming. Zo telen we uniforme, mooie, volle planten met een vaste kluit, die zich goed laten verplanten. Efficiëntie, ergonomie en uniforme partijen waren de uitgangspunten om extra te investeren in mechanisatie. We streven ernaar om onze planten te kweken op een milieuvriendelijke manier, door te werken aan een gezonde bodem, chemische middelen te beperken, bloemenstroken in te zaaien, compostthee te gebruiken … We werken samen met de natuur, dat is van langere duur.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kunt een kijkje nemen in de boomkwekerij. Je krijgt het verhaal van de evolutie van de mechanisatie zowel als het ecologisch telen. De gespecialiseerde machines zullen in werking zijn. Na het bezoek kan je gezellig  napraten bij een hapje en een drankje, verzorgd door KVLV en Landelijke Gilden. De kleinste bezoekers kunnen zich uitleven in het speelbos, met kindergrime, op de hooiberg …