Menu

Bert Vervaet en Rita Van Eetvelde

Fruitteelt

Wij en ons bedrijf

Dit familiale bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van aardbeien. Het begon met een gemengd bedrijf met vee waar ook vollegrondsaardbeien geteeld werden. Toen de zoon in 2010 mee in het bedrijf stapte, gingen ze over naar aardbeien telen op substraat. In 2017 verlieten de laatste runderen het bedrijf en sindsdien regeert hier de aardbei. Intussen kweken ze de plantjes ook zelf. De aardbeien groeien allemaal overdekt, zodat ze beschermd zijn tegen regen en wind. De familie Vervaet investeerde in grote waterbassins waarin ze al het water van de serres en het containerveld kunnen opvangen. Water uit de teelt gaat door een uv-ontsmetter en wordt opnieuw gebruikt. Zo wordt er geen water verspild. Plagen worden er zo veel mogelijk op een biologische wijze bestreden. Dit bedrijf heeft het GlobalGAP-certificaat, wat bewijst dat het goed scoort op het vlak van voedselveiligheid, bescherming van de natuur, duurzaamheid en het welzijn van de medewerkers.

Wat valt er die dag te beleven?

Ontdek hoe de familie ervoor kan zorgen dat er vanaf eind maart tot eind december elke dag verse aardbeien te koop zijn.

Bereikbaarheid

Door een wielerwedstrijd kan je het aardbeienbedrijf Vervaet niet altijd bereiken zoals de GPS het wil. Het aardbeienbedrijf is zeer vlot bereikbaar via het dorp van Doorslaar. Kom je van de E17, volg dan je GPS tot op de N70, maar rijdt hier door tot aan het rondpunt waar Doorslaardorp staat aangeduid. Volg de pijl Doorslaardorp en je komt recht aan het bedrijf en de parking uit.

Kom je toch in de Hoekstraat of de Rechtstraat terecht, volg dan de Hoekstraat of de Calaignestraat en sla na 200 meter op de rechterkant een ruilverkavelingsbaantje in. Geniet van de prachtige velden en je komt op de parking achter het aardbeienbedrijf uit.

Kom je met de fiets, dan kom je best via het dorp van Doorslaar.

Bekijk het bijgevoegde plannetje.