Menu

Bert en Els Truijen-Luyten • Agro Riemst

Andere

Opslag van granen

Als franchisenemer van Aveve is zaakvoerder Bert Truijen samen met zijn ploeg het eerste aanspreekpunt voor boeren en tuinders in Zuid-Limburg. Agro Riemst levert een full-service bij de aankoop en levering van  meststoffen, veevoeders, zaad- en plantgoed en gewasbeschermingsmiddelen. Het bedrijf was oorspronkelijk een opslagruimte van Aveve voor granen in Haspengouw. Na de oorlog evolueerde het tot een volwaardige zaakvoerderij van Aveve. Op een deel van de oude site werd een nieuw Aveve-Tuincentrum gebouwd.
Vandaag is Agro Riemst gehuisvest in nieuwe bedrijfsgebouwen, uitgerust met de modernste installaties en technieken voor het drogen en opslaan van diverse graansoorten. Alle granen kunnen hier gedroogd en behandeld worden, alleen voor maïs gebeurt dat systematisch.

Wat valt er die dag te beleven?

Een video toont alle activiteiten die in de loop van een jaar plaatsvinden bij Agro Riemst. Verder is er een rondgang door heel het bedrijf, waarbij je uitleg krijgt over alle bedrijfsactiviteiten. Zo kom je te weten hoe silo’s van 20 meter hoog zonder kraan gebouwd kunnen worden. Het drogen van de maïs wordt uitgelegd en je ontdekt hoe je warmte kunt recupereren uit de lucht. Wat zijn vandaag de uitdagingen bij de graanproductie in ons land? Wat is precisiebemesting? Hoe worden de resten van gewasbeschermingsmiddelen veilig verwerkt? Ook je eigen vragen en bedenkingen worden deskundig beantwoord.