Menu

Als gevolg van de richtlijnen van het Federaal voedselagentschap rond de Afrikaanse varkenspest in ons land zal dit bedrijf zondag niet deelnemen aan Dag van de Landbouw.

Akkerbouw, Melkvee, Varkens

Familie Hillewaere-Verhaeghe

Slapen tussen de koeien

Het Verloren Goed is een gemengd bedrijf, met melkvee, varkens, akkerbouw en hoevetoerisme. Renaat en Petra namen in 2006 het bedrijf over van Petra’s ouders. Voor de 90 melkkoeien is er een potstal. Ze mogen daar vrij liggen in het stro. Renaat melkt ’s morgens en ’s avonds om 6 u. in de visgraatmelkstand. De koeien grazen op de weiden rondom het bedrijf. Op het akkerland groeien maïs, wintertarwe, suikerbieten en graszaad. Petra verzorgt de 230 zeugen, de biggen en de vleesvarkens. Naast het bedrijf werd een woning gerenoveerd voor hoevetoerisme. Die vakantiewoning biedt plaats voor 22 personen.

Wat valt er die dag te beleven?

De bezoekers krijgen hier uitleg over hoevetoerisme. Aan de hand van wist-je-datjes volg je een rondleiding, via de melkinstallatie naar de stallen van de melkkoeien en het jongvee. Ontdek in geuren en kleuren het leven op de boerderij. Er is kinderanimatie. Na de rondgang kan je op het gezellige terras genieten van een hapje en een drankje ten voordele van plaatselijke landelijke verenigingen. Afsluiten kan je op een pop-upboerenmarkt. Je maakt die dag ook kans op een weekendje weg voor je gezin (4 personen) in één van de vakantieverblijven!