Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Groenteteelt (hydrowitloof).

Wij en ons bedrijf

Primalof, het witloofbedrijf van Charles en Lore Cattoir, is een jong en dynamisch bedrijf in volle ont­wikkeling, gespecialiseerd in het telen van witloof in hydrocultuur. In 1969 werd hier een handel in witloof opgericht, met daarbij een nauwe samenwerking tussen lokale telers. Al heel snel werd Primalof een begrip: het groeide uit tot een toonaangevend bedrijf in de witloofsector. In 2020 nam Charles, als vierde generatie van een nieuwe familie, het bedrijf over. Het was zijn voorganger die zelf gestart was met het telen van witloof.

Bij Primalof wordt er gekweekt in hydrocultuur, een kweekprincipe volledig op water. Het kweken van witloof begint al een jaar voordat we er de vruchten van plukken. Met name bij het telen van de witloofwortels. Op de site in Balegem komen de witloof­wortels aan, gebeurt het ‘forceren’ van de witloofwortels en vervolgens het marktklaar maken en verpakken van het witloof. Dit gebeurt het hele jaar door. Momenteel worden hier elk jaar maar liefst 180 hectare wortels geforceerd!

Primalof zet sterk in op continue investeringen voor de automatisering van het bedrijf. Dit komt de kwaliteit van het witloof natuurlijk alleen maar ten goede. Primalof streeft altijd de hoogste kwaliteit na, van bij het zaaien van de wortel tot het geoogste en marktklare product. Ook duurzaamheid wordt hoog in het vaandel gedragen. Zo zorgen zonnepanelen voor elektriciteit en wordt het voor de teelt gebruikte water gerecupereerd; maar ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit.

Wat valt er die dag te beleven?

Bedrijfsleiders Charles en Lore verwelkomen jullie 10u tot 15u voor een rondleiding op het bedrijf. Je volgt een uitgestippelde route, met hier en daar een woordje uitleg. Zo leer je meer over het proces van de witloofteelt, van de forcerie tot en met de verpakking.

fgf