Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Caroline en Filip Vanbrabant-Hagelsteens - De Bommerse Hoeve

Tafeldruiven en aardbeien

Wij en ons bedrijf 

Caroline en Filip zijn hier in 2001 gestart met de teelt van sla en tomaten. Een jaar later schakelden ze om naar aardbeien, die ze telen in goten op substraat. In het seizoen werden de aardbeien ook aan particulieren verkocht. In 2011 begon Caroline met groente-en-fruitwinkel De Groene Goesting, met niet alleen de eigen aardbeien en tafeldruiven, maar ook een heel assortiment van groenten en fruit.  

De teelt van druiven startte acht jaar geleden, omdat ze een ideaal product zijn om rechtstreeks aan de consument te verkopen. Het bedrijf levert fruitmanden aan bedrijven, maar ook fruit en groenten aan huis. Sinds dit jaar wordt een deel van de serre gebruikt als evenementenruimte voor bedrijven, kinderfeestjes en teambuildings. Het bedrijf ligt aan het fietsroutenetwerk Limburg, vlak bij knooppunt 543. 

Wat valt er die dag te beleven? 

Tijdens rondleidingen in de serre kom je alles te weten over de teelt van tafeldruiven en aardbeien. Je kunt ze ook kopen. Verder is er een rundvleesfoodtruck (in samenwerking met buurman Jan Mechelmans), een kleine markt met andere hoeveproducenten, een horecaterras met appeltaart, fruitsap en hoeveproducten, en kinderanimatie. 

Wist je dat er sinds dit jaar ook een stukje beleving is op dit bedrijf via een hoeveterras op zaterdag? 

gbbg