Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Benny en Liesbeth Bolsens-Smet, Flore en Roos

Prei, bloemkool en sluitkool

Wij en ons bedrijf 

Benny en Liesbeth hebben in het Klein-Brabantse Bornem met veel passie, werkkracht en enthousiasme een modern familiaal vollegrondsgroentebedrijf uitgebouwd. Ze telen bijna het jaar rond prei. Bijna om de twee weken planten ze bloemkolen, die ze in de zomer oogsten. In het najaar hebben ze ook sluitkolen, waaronder rode en witte en savooikool. Zowat alle groenten worden verhandeld via veiling BelOrta. De prei gaat via BelOrta voornamelijk naar Carrefour. Benny en Liesbeth hebben ook wat thuisverkoop. 

Misschien ken je deze familie al van het tv-programma Boerenjaar. Benny en Liesbeth krijgen, naast familie en vrienden, ook hulp van de gepensioneerde tuinder André Maes, een vakman met tonnen ervaring. Hij vangt mee de arbeidspieken op en is een ideaal klankbord voor Benny. Benny's uitspraak “Hé, André?” werd legendarisch in het tv-programma.  

Wat valt er die dag te beleven? 

Tijdens je bezoek kan je dit moderne vollegrondsgroentebedrijf vrij bezichtigen. Op het terras of in de nieuwe loods kan je genieten van een heerlijk hapje en drankje. Er is ook kinderanimatie aanwezig. 

Wist je dat Benny en Liesbeth het waswater van de prei hergebruiken? 

vffv