Primaire inhoud van de pagina

Entity view (Content)

Entity view (Content)

Wij en ons bedrijf

Na jaren gewerkt te hebben als respectievelijk grondwerker en kleuterjuf, startten Bart en Vicky in 2016 hun eigen biologisch leghennenbedrijf op in Gingelom. Zonder enige ervaring in de sector waagden ze een sprong in het diepe. Sindsdien staan zij dagelijks in voor de zorg van 15.000 kippen.

“Wat ons vooral overtuigde om voor biologische leghennen te gaan, was een gesprek met Griet Maes van het pakstation Bolderhof. Zij zocht nog een bedrijf voor de levering van biologische eieren en bood ons een mooie kans. Bio-ei-Korbol is een innovatief bedrijf waar het welzijn van de kip centraal staat. Door ons uniek volièresysteem kunnen de kippen genieten van een grote open scharrelruimte in de stal.

De wintertuin met daglichtplaten biedt nog eens extra ruimte waar de kippen al van de eerste zonnestralen kunnen genieten in tijden van ophokplicht. In de 7 hectare grote uitloopweide vinden ze het heerlijk om te vertoeven in de schaduwen die de bomen en struiken hen bieden. Kortom, we zijn trots op ons bedrijf en op onze kippen, die ons dagelijks voorzien van verse bio-eitjes.”

Dit landbouwbedrijf is ook een zorgboerderij. Kwetsbare jongeren en volwassen krijgen hier de kans om deel te nemen aan de bedrijfsactiviteiten.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kan het biobedrijf op eigen tempo ontdekken en zien hoe de bio-eieren worden afgedraaid. Er is een tentoonstelling van de tractors en landbouwmachines. Dankzij de educatieve ‘kakelborden’ kom je alle kippengeheimpjes te weten. Er is ook leuke randanimatie voorzien. Op het hoeveterras kan er gesmuld worden van allerlei lekkern’ei’tjes en in het hoevewinkeltje kan je de dagverse bio-eieren kopen. Waag je kans, doe mee aan de boerderijwedstrijd en win een leuk geschenk!

Wist je dat…

Maar liefst 60% van de landbouwgrondstoffen die verwerkt worden door onze voedingsbedrijven van Vlaamse oorsprong is?

dfd