Menu

Breng een bezoek

Op 15 september zetten 42 bedrijven in Vlaanderen de poorten van hun boerderij wagenwijd open om je, samen met familie en vrienden, gastvrij te ontvangen. 

Tijdens de Dag van de Landbouw kan je traditiegetrouw achter de schermen zien hoe het er bij een land- of tuinbouwer echt aan toegaat. Boerenbond en Landelijke Gilden selecteerden in elke provincie zorgvuldig een aantal bedrijven. Van melk- en vleesvee-, akkerbouw- en pluimvee-, tot loonwerk-, sierteelt- en fruitbedrijven. 
Innovatieve technieken, zoals een melkrobot en mestverwerking, komen aan bod. Ook voor gezinnen met kinderen is zo’n uitstap erg leerrijk. Op heel wat plaatsen zullen er rondleidingen zijn op kindermaat. De meeste bedrijven verliezen ook de randanimatie niet uit het oog. Soms zijn er geleide wandelingen, organiseert men een boerenmarkt of zijn er infostandjes.
In enkele provincies werkt men met zogenaamde clusters. In zo’n cluster liggen de deelnemende bedrijven dicht bij elkaar en zijn ze verbonden door een fiets- of wandellus. Op die manier krijg je de kans om meerdere bedrijven in een keer te bezoeken en wordt het ongetwijfeld een leuke (gezins)uitstap. Ook aan (kinder)animatie werd gedacht. Op heel wat plaatsen kunnen de kinderen zich uitleven op springkastelen, maïsdoolhoven en strospeelhoeken, terwijl je zelf op het terras geniet van een frisse pint of een smakelijke pannenkoek.