Menu

Paul en An Vleminckx-Lefever • Chardonnay Meerdael

Druiventeelt/wijnbouw

Mousserende wijn van eigen bodem

De wijnen die men hier produceert zijn voor 100% gemaakt van Chardonnay, de edelste onder de witte druivensoorten. Een heldere, bleekgele kleur, met een rijke en overvloedige belletjesvorming, geeft hem een feestelijk uitzicht. Het vinificatieproces gebeurt volgens de ‘méthode traditionelle’ uit Frankrijk. De wijngaard wordt geplant, gesnoeid en verzorgd volgens hoogtechnologische normen. Tijdens de oogst worden de druiven onmiddellijk geperst door een computergestuurde membraanpers. Het gistingsproces gebeurt in enkele roestvrijstalen kuipen, waarvan de temperatuur gecontroleerd wordt.

Wat valt er die dag te beleven?

Je maakt op dit mooie domein kennis met de wijnbouw en wat er allemaal bij komt kijken. Daarnaast staan ook de Vlaams-Brabantse streekproducten in de kijker.
Je kan de Chardonnay Meerdael proeven en kopen. Er zijn rondleidingen, waarbij je meer te weten komt over het proces van planten en bottelen.