Menu

Marc en Veerle De Paep-Vercauteren, Nathalie, Helena en Johanna • De Korenheie

Akkerbouw, Melkvee

Duurzaamheid op de Korenheie

In Melsele, op de grens van het Waasland, vind je het bedrijf van Marc en Veerle. Enkele jaren geleden beslisten zij om te investeren in hun melkvee- en akkerbouwbedrijf door een nieuwe bedrijfslocatie te kopen. Op het oorspronkelijke bedrijf, gelegen in de dorpskern, zijn de toekomstmogelijkheden immers nogal beperkt. Om de bedrijfszekerheid te garanderen en om dochter Nathalie toekomstmogelijkheden te bieden, was de keuze snel gemaakt.
De familie heet je nu graag welkom op de nieuwe locatie waar sinds afgelopen december een honderdtal koeien gehuisvest worden. Er wordt volop ingezet op duurzaamheid. Zo zijn er in de nieuwe stal koeborstels en een mestrobot, maar ook een dak voorzien van een lightroof en een ecovloer om een optimaal comfort voor de dieren te garanderen. De diepstrooiselboxen, met daarin een 'matras' van gedroogde en gehakselde paprika- en tomatenplanten, TOP-strooisel genaamd, verhogen het dierenwelzijn nog extra.
Marc en dochter Nathalie zetten ook stevig in op fokkerij. Zij vertellen je dan ook graag waar ze met hun bedrijf naartoe willen in de toekomst.

Wat valt er die dag te beleven?

Maak kennis met de melkkoeien en ontdek enkele nieuwigheden in de stallenbouw wat dierenwelzijn en duurzaamheid betreft. Trek er met de fiets op uit, neem deel aan de clusterfietstocht en bezoek ook de andere bedrijven, op een boogscheut van ons bedrijf. De plaatselijke Landelijke Gilde en KVLV zorgen voor een hapje en een drankje, met een knipoog naar de melkveehouderij. Voor de kinderen is er animatie.