Menu

Luc en Lea Billens-Van Laer en Bart

Fruitteelt

Appels, peren, aardbeien en kiwibes

In 1989 namen Luc en Lea het bedrijf over van Lucs vader. Ze telen vooral peren, appels en aardbeien. Drie jaar geleden zijn ze gestart met kiwibessen. Een gedeelte van het fruit wordt verwerkt tot fruitsap, dat samen met het fruit verkocht wordt in het hoevewinkeltje. Luc en Lea organiseren ook zelfplukdagen in hun boomgaard.
Ze ontvangen daarnaast ook groepen en scholen via Boeren met Klasse en het bedrijf is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Wat valt er die dag te beleven?

Een pluktrein neemt je mee op een rondrit door de boomgaard. Je kan de aardbeienserre, de kiwibesplantage en de reuzenpompoenen bezoeken. Ook de sorteerruimte en koelcellen zijn te bezichtigen. Je kunt het fruit en de fruitsappen proeven en natuurlijk ook kopen. Er is lekkere appeltaart van het huis en er zijn snackburgertjes van de studentenonderneming ViaViande. Drankgelegenheid wordt verzorgd door Groene Kring. Speurneuzen kunnen deelnemen aan een zoekspel. Elke bezoeker gaat naar huis met een attentie.

Kom je met de fiets? Via een route van ongeveer 20 km kan je makkelijk de vier nabij gelegen bedrijven bezoeken. Er is bewegwijzering aanwezig.