Menu

Linda en Eric Lefever-Geyssens • Wijndomein Dappersveld

Druiventeelt/wijnbouw

Eerste wijnen

Linda en Eric hebben in 2013 hun eerst wijngaard aangeplant met Chardonnay, Pinot Gris, Auxerrois en Pinot Noir. Vorig jaar zijn er nog 5500 nieuwe stokken aangeplant, waaronder Riesling en Gamay Noir. Het bedrijf zet steeds meer in op een duurzame teelt, met aandacht voor het milieu. Naast de wijnstokken beschikt het wijndomein ook over een eigen wijnmakerij of vinificatieruimte. Het Dappersveld, dat 2 ha groot is, ging onlangs een samenwerking aan met wijndomein Woestijn in Gooik. Zij delen zowel het machinepark als de wijnmakerij, want samen sta je sterk!
In 2015 hadden Linda en Eric hun eerste volwaardige oogst en vorig jaar kwamen de eerste flessen witte wijn op de markt. Nu is ook de rode wijn klaar voor consumptie.

Wat valt er die dag te beleven?

Elk uur start er een rondleiding met deskundige uitleg. Je kan de wijngaard en de spiksplinternieuwe en professioneel ingerichte wijnmakerij bezoeken. Op de binnenkoer van de 18de eeuwse vierkantshoeve heb je de mogelijkheid om iets te eten en te drinken. Daarbij mogen de vier witte wijnen en nu ook de eerste rode wijn natuurlijk niet ontbreken. Bevalt dit product van eigen bodem je? Dan kan je de wijn ook ter plekke aankopen. Voor de kinderen is er een springkasteel en er zijn kleurplaten. Ingekleurde tekeningen worden beloond!
Een rockband zal er 3 keer een live concert brengen.

Kom je met de fiets? Via een route van ongeveer 20 km kan je makkelijk de vier nabij gelegen bedrijven bezoeken. Er is bewegwijzering aanwezig.