Menu

Kris en Els Casier-Vanoverschelde, Kelly, Tessa en Nina

Andere, Varkens

Eigen vlees

Kris en Els runnen samen een modern varkensbedrijf, dat ze in 1991 hebben overgenomen van de ouders van Kris. De voorbije 26 jaar werd sterk de focus gelegd op innovatie. Het gezinsbedrijf met 430 zeugen houdt alle biggen op het bedrijf tot ze als volwassen varkens slachtrijp zijn. Om het overschot aan mest van het bedrijf en van collega’s-landbouwers aan te pakken investeerde men ook in een biologische mestverwerking. Al een tijdje leefde bij Kris en Els daarnaast het idee met hun eindproduct een hogere toegevoegde waarde te genereren door zelf een deel van hun vleesvarkens te vermarkten. Vorig jaar werd de hoevewinkel geopend, waar ze het vlees van hun eigen runderen verkopen, dat rijk is aan omega 3.

Wat valt er die dag te beleven?

Tijdens een rondleiding krijg je op een aantal plaatsen kort toelichting over de varkensteelt. Deskundigen zullen ook het principe en de praktische uitvoering van biologische mestverwerking toelichten. Na de rondgang op het bedrijf kan iedereen een bezoekje brengen aan de hoevewinkel, waar enkele proevertjes zullen klaarstaan. Wie dat wenst, kan er uiteraard iets aankopen. Je kunt er iets drinken en er zullen braadworsten en hamburgers van de Vleeshoeve Casier te koop aangeboden worden.

Doe mee aan onze kleurwedstrijd

Download hier onze leuke tekening om in te kleuren. Bezorg ons deze tijdens Dag van de Landbouw en ontvang een leuke attentie!

Tussen de drie bedrijven in de buurt wordt een fietsroute uitgestippeld.