Menu

Gert en Leen Gabriels-Brouwers, Marth en Renee • Hoeveslagerij Gabriels

Akkerbouw, Andere, Vleesvee

Eigen vlees in de hoeveslagerij

In 1997 nam Gert het bedrijf over van zijn ouders. Aanvankelijk behield hij het melkvee, maar met de jaren focuste hij steeds meer op het vleesvee. In 2011 stapte Leen uit het onderwijs om haar grote droom na te streven, een eigen hoevewinkel. Ze wilde hun eigen product op korte afstand van de klant verkopen voor een eerlijke prijs. Ze startte een eigen hoeveslagerij, waar ze het vlees van hun eigen Belgisch wit-blauw en eigen kalfsvlees verwerken en verkopen. Het assortiment werd nog aangevuld met een basis van charcuterie, bereide gerechten en aardappelbereidingen. Dochters Marth en Renee helpen wanneer het kan, ook bij het opruimen van de winkel en op de boerderij. Het bedrijf van Gert en Leen is een echt familiebedrijf, dat stap voor stap gegroeid is. De koeien eten trouwens voeder dat Gert zelf lokaal teelt op hun akkers in de Polder. Het bedrijf ligt in een uniek landschap, waar haven en Polders elkaar ontmoeten.

Wat valt er die dag te beleven?

De kinderen zullen zich niet vervelen, er is kinderanimatie. De hoevewinkel is gesloten, maar je kan wel smullen van proevertjes. Er zullen ook frietjes verkocht worden en uiteraard kan je ter plaatse iets drinken.