Menu

Gert en Isabelle Malisart-Stultiens, Yaline, Mo en Jeraud • Bella&Rosita

Andere, Melkvee

Lekker vers hoeve-ijs

In 2006 zijn we gestart met een 30-tal melkkoeien. Op 10 jaar tijd groeide ons bedrijf uit tot een zelfvoorzienend, gesloten melkveebedrijf met zo'n 150 Holstein melkkoeien en ongeveer 100 stuks jongvee. De koeien worden volautomatisch gemolken door 2 melkrobots, de kalfjes worden gevoederd aan de melkautomaat. In juli 2016 begonnen we onze melk te verwerken tot vers hoeve-ijs, onder de naam Bella & Rosita. Je kunt het komen proeven op ons sfeervolle Bella & Rosita-terras. We bouwen ons bedrijf - het laatste actieve melkveebedrijf in Edegem - stap voor stap verder uit, gericht op het brede publiek. Zo ontvangen we vaak klassen op de boerederij, doen we aan Groene Zorg, zijn we actief in de streekwerking Zuidrand en stapten we in de plattelandsprojecten 'De Beleverij' en 'Burgers en Boeren'. Ons melkveebedrijf ligt langs de vernieuwde Brialmontfietsroute, tussen knooppunt 14 en 15.

Wat valt er die dag te beleven?

Je kan bij ons terecht voor een gegidste rondleiding op de boerderij. Je kunt iets eten en drinken op ons Bella & Rosita-terras en uiteraard kan je proeven van ons vers hoeve-ijs. Voor de kinderen is er boerderij-animatie. Tal van landbouwmachines staan tentoon, zowel oude modellen als de modernste machines. Bij mooi weer zie je ze zelfs aan het werk. Wie met de fiets komt, krijgt bovendien een leuke attentie van de gemeente Edegem.

Plattelandsklassen

Plattelandsklassen vzw voorziet, als landbouweducatieve dienst van Landelijke Gilden, een interactieve stand met materialen rond landbouw- en plattelandseducatie voor het kleuter-, lager en secundair onderwijs.
De eerste 50 leerkrachten krijgen, op vertoon van hun lerarenkaart, een gratis didactisch pakket rond landbouw, platteland en voeding.