Menu

Familie Trybou

Groenteteelt

Groenten telen, sorteren en verpakken

De familie Trybou startte haar activiteiten op het tuinbouwbedrijf in 1982. Vandaag wordt Tryvan uitgebaat door Bart Trybou en Evelien. L&K wordt uitgebaat door Luc Trybou en Kathleen en Sam Trybou. Ze telen er vollegrondsgroenten en zijn gespecialiseerd in spruitkool, bloemkool en courgette. Er wordt zowel voor de industrie geteeld, als voor de verse markt. In 2013 werd de nieuwe firma Trypol Pack opgericht, voor het verpakken van de spruitkool in flowpacks of netjes voor de supermarkten. Vanaf maart/april starten de eerste voorbereidingen op het veld. Het planten van spruiten begint in april, courgetten in mei en de bloemkolen volgen in juli. Vanaf juni start de eerste oogst (courgettes). Het seizoen loopt op z’n einde in februari/maart, met het oogsten van spruitjes.

Wat valt er die dag te beleven?

Je komt alles te weten over de teelt, het sorteren en verpakken van de vollegrondsgroenten. De verpakkingsmachine en nieuwe lasersorteerder zijn de moeite om te zien. Je kennis wordt getest tijdens een wedstrijd. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen. Er zal ook kinderanimatie zijn. Op het einde van de rondleiding is er een mogelijkheid om iets te drinken en te eten.

Doe mee aan onze kleurwedstrijd

Download hier onze leuke tekening om in te kleuren. Bezorg ons deze tijdens Dag van de Landbouw en ontvang een leuke attentie!

Tussen de drie bedrijven in de buurt wordt een fietsroute uitgestippeld.