Menu

Familie Latré-Desmet • 't Fazantenhof

Melkvee

Melk wordt verwerkt

Hilde en Rik zijn al de vierde generatie op dit melkveebedrijf. De veestapel bestaat hoofdzakelijk uit roodbonte koeien van het Holsteinras, met bijbehorend jongvee. De gewassen op de velden dienen als ruwvoeder voor de dieren. Een deel van de melk wordt verwerkt en is te koop in hun nieuwe hoevewinkel. Met hun ruime assortiment van zuivelproducten zijn ze ook aanwezig op een aantal wekelijkse markten in de buurt. Het bedrijf van Rik en Hilde is een zorgboerderij en sinds enkele jaren zijn ze ook gespecialiseerd in het ontvangen van groepen. Scholen, families en verenigingen worden er warm onthaald in een vroegere zeugenstal, die omgebouwd werd tot een ontvangstruimte.

Wat valt er die dag te beleven?

Naast een bezoek aan de melkveestal en de melkinstallatie, kan je ook een kijkje nemen in de hoevewinkel. Via de bezoekersgang werp je een blik op de melkverwerkingsruimte. Het neerhofpark en de speeltuin zorgen voor kinderplezier. Je kunt er genieten van hoeve-ijs, pannenkoeken en streekbieren.

Doe mee aan onze kleurwedstrijd

Download hier onze leuke tekening om in te kleuren. Bezorg ons deze tijdens Dag van de Landbouw en ontvang een leuke attentie!

Tussen de drie bedrijven in de buurt wordt een fietsroute uitgestippeld.