Menu

Familie De Visschere-Bonduel • Het Kastanjehof

Akkerbouw, Andere, Vleesvee

Wij en ons bedrijf

Uit documenten die ze onlangs ontdekten, blijkt dat Dries en Anouschka al de vijfde generatie zijn op dit landbouwbedrijf. Dries nam het 3 jaar geleden overgenomen van zijn moeder. Elk jaar worden hier ongeveer 120 kalfjes geboren. Om rechtstreeks aan de consument te kunnen verkopen (‘weet wat je eet’ en ‘korte keten’) en een faire prijs te krijgen voor hun product, zijn Dries en Anouschka gestart met de thuisverkoop van kalfsvlees van de eigen dieren (label 100% West-Vlaams). Daarnaast bewerken ze zo’n 50 ha landbouwgrond. Daar telen ze ruwvoeder voor de dieren, aardappelen en kleine wortelen, die geleverd worden aan de diepvriesindustrie.

Wat valt er die dag te beleven?

Via een bewegwijzerde route krijg je zicht op de werking van het bedrijf. Naast deze blik achter de schermen, kom je via een aantal wist-je-datjes heel wat te weten over het vleesvee en over de akkerbouwteelten. Er wordt onder meer gedemonstreerd hoe de klauwen verzorgd worden en er is een infostand over geboortemelders/afkalfdetectie. Voor de kleinsten is er animatie. Je kunt er lekker kalfsvlees proeven en wie dat wenst, kan er ook vlees kopen/bestellen.