Menu

Erwin en Bieke Mertens-Yperman • Stichting Ommersteyn

Andere, Geiten

Wij en ons bedrijf

Er is de biologische geitenhouderij

We houden een 500-tal geiten voor de heerlijke en gezonde geitenmelk. De dieren worden gevoederd met biologische gras-klaver, maïs, granen en voederbieten van eigen akkers. Veel veldwerk wordt machinaal gedaan, maar bij de onkruidbestrijding en de oogst staan we met veel handen op de akkers.

Er is het groenonderhoud

Met een ploeg van enthousiaste medewerkers zorgen we met kleine landschapselementen voor een mooi stukje Maasland bij het kasteel Ommersteyn. De landbouwterreinen zijn afgezoomd met meidoornhagen, dreven en houtkanten.

Er is de groentetuin en de keuken

Hier zaaien, verzorgen en oogsten onze medewerkers allerlei seizoensgroenten. Die worden in de eigen keuken verwerkt tot een fijn middagmaal voor onze medewerkers en gasten.

Er is de hoogstam- en laagstamboomgaard

In de boomgaard vind je allerlei oude rassen van appel-, peren-, kersen-, pruimen- en notenbomen, die voor ons geselecteerd werden door de Nationale Boomgaarden Stichting. De appels worden geperst tot appelsap en onze kleinfruitvariëteiten worden verwerkt in confituren.

Wat valt er die dag te beleven?

Via een wandeling en met uitleg over het bedrijf krijg je dankzij de gidsen een beeld van hoe we op onze biologische geitenhouderij van gras tot kaas komen. In samenwerking met Landelijke Gilde Rotem is er ook een tent met lokale versnaperingen en fijne animatie voor jong en oud. Zo zijn er oldtimertractors, kunnen kinderen zich uitleven op de strobalen en is er boerderijspeelgoed. Ook de hoevewinkel is heel de dag geopend.