Menu

'Het begint bij ons'

Op zondag 17 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden voor de 35ste keer de Dag van de Landbouw. 44 bedrijfsleiders laten je, samen met hun familie, kennis maken met hun werk, hun producten en het leven op hun land- en tuinbouwbedrijven. Het jaarthema is ‘Het begint bij ons’. Landbouw is immers de basis van al ons voedsel maar van nog veel meer.

Dag van de Landbouw is al 35 jaar een succesformule. Elk jaar trekken op de derde zondag van september tienduizenden mensen erop uit om kennis te maken met de actuele Vlaamse land- en tuinbouw. Met het thema ‘Het begint bij ons’ wijzen de organisatoren, Landelijke Gilden en Boerenbond, er op dat de basis van ons voedsel op de landbouwbedrijven ligt.  Maar ook groene energie of bepaalde grondstoffen voor groene chemie worden op een landbouwbedrijf geproduceerd. Je kan ook een bezoek brengen aan enkele sierteeltbedrijven. Hier begint de teelt van jouw (pot)planten, ruikers, bomen en struiken die kleur geven aan je huis, tuin, terras en balkon. 

Dag van de Landbouw is een unieke gelegenheid om op eigen ritme, enkele Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven te bezoeken en te ontdekken hoe het er elke dag aan toe gaat. Ontdek ook hoe verrassend innovatief de sector is. Op Dag van de Landbouw zie je heel moderne technologieën die tegenwoordig gebruikt worden in plant- en dierproductie. 

Sommige deelnemende bedrijven liggen op fietsafstand van elkaar, ideaal om meerdere bedrijven op een dag te bezoeken. Een uitgebreid overzicht van alle deelnemende bedrijven vind je op www.dagvandelandbouw.be. Je vindt er de ligging (in de vijf Vlaamse provincies), de omschrijving van de bedrijfsactiviteiten en de aangeboden randanimatie die zich op veel locaties specifiek richt tot kinderen.