Menu

Bekijk de sfeerbeelden van de 34ste Dag van de Landbouw

Dag van de Landbouw was een succes! In heel Vlaanderen stelden 45 landbouwers hun bedrijf open om iedereen kennis te laten maken met de sector. 80.000 bezoekers waren op de been. 

Het thema was dit jaar "Het begint bij ons". "Daarmee willen wij meegeven dat er geen voeding is zonder land- en tuinbouw. Elk gevuld bord begint bij onze land- en tuinbouw", zei Sonja De Becker, de voorzitter van de Boerenbond en de Landelijke Gilden.

"Maar landbouw is ook bron van groene energie, of van grondstoffen voor groene chemie. Ook het groen langs wegen, in parken, tuinen, op terrassen en in de woonkamer begint bij onze siertelers. Landbouw ligt aan de basis van heel wat items in onze samenleving, dat wordt te vaak over het hoofd gezien. Daarom vragen we letterlijk en figuurlijk ruimte om te kunnen blijven boeren", aldus De Becker.

Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege voegde eraan toe dat de agrovoedingsindustrie de voorbije jaren uitgegroeid is tot de grootste werkgever in Vlaanderen. "Wanneer ik op radio en tv berichten hoor over trieste bedrijfssluitingen in de industrie, tientallen jobs hier en honderden banen daar, maak ik mij vaak de bedenking: wij zouden de landbouw en de voedingsindustrie meer vanuit het perspectief van grote werkgever onder de aandacht moeten brengen."

Vlaanderen telt 24.000 land- en tuinbouwbedrijven die samen aan meer dan 50.000 mensen werk verschaffen.

Alle sfeerfoto’s kan je bekijken op onze Facebookpagina